luni, 9 decembrie 2013

Un profesor de la Cambridge, avertisment EXPLOZIV: 2014, anul ce va schimba lumea.

Nicholas Boyle sustine ca evenimentele care vor avea loc in urmatorii cativa ani vor avea un impact crucial asupra destinului rasei umane, si aceste evenimente vor duce la un secol de razboaie si saracie sau la un viitor prosper si pasnic. Profesorul considera ca recesiunea este primul semn al schimbarilor care vor avea loc. Profesorul mai sustine si ca epoca statelor nationale este depasita, iar acum lumea este alcatuita din organizatii globale, potrivit OneJive.com.

Boyle reitereaza faptul ca, in timpul fiecarui secol al istoriei umane, in primii 20 de ani am asistat la evenimente care au schimbat lumea. În 1517, Martin Luther a scris Tezele de la Wittenberg care au marcat miscarea Reformei si inceputul protestantismului. 1618 a fost inceputul a 30 de ani de razboi, un conflict religios care a afectat intreaga Europa. În 1815, dupa ce Napoleon a fost invins, a avut loc Congresul de la Viena, care a inceput o era de relativa stabilitate in Europa. Un conflict uman catastrofal, Primul Razboi Mondial, a inceput in 1914.

Profesorul Boyle a scris in cartea sa, "2014 - Cum sa supravietuiesti urmatoarei crizei mondiale" , ca fiecare secol are un caracter bine definit, care se stabilizeaza in primii 20 de ani, la fel ca personalitatea oamenilor. Modificarile dintre generatii au, de asemenea, un rol important, pentru ca ele marcheaza inlocuirea ideologiei vechi cu alta noua.

Boyle considera ca actuala criza financiara ar putea fi doar inceputul unei crize globale grave, iar SUA are un rol principal in determinarea directiei pe care o va lua istoria umana. În functie de deciziile liderilor americani, omenirea va incepe fie un secol de violenta si saracie, fie un secol dominat de Pax Americana. Profesorul sustine ca pacea la nivel mondial este posibila numai in cazul in care organizatiile de la nivel mondial vor prelua o parte din rolul statelor nationale.

"Marile schimbari economice duc la mari schimbari politice, iar noi nu le-am vazut pe acestea, inca. Cred ca va mai veni o criza, iar singurul lucru neschimbat este colosul american. Si-a pierdut puterea economica, dar pastreaza puterea militara, adica va avea un rol crucial in ce va urma. Depinde daca acest colos va cunoaste sa reactioneze mai bine decat Imperiul Britanic inaintea Primului Razboi Mondial. Singurul drum linistit inainte este continuarea Pax Americana, dar lumea trebuie sa vada altfel America si America trebuie sa se vada altfel pe ea insasi“, a declarat Nicholas Boyle

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu